Coronapremie

Coronapremie

 Sectorale verplichting: uw bestelling van coronapremies

Opgepast: Dit is NIET de bestelling van de ecocheques, deze komt later!

Beste werkgever,

De coronapremie is een fiscaal voordeel dat voor een groot aantal sectoren, waaronder de uwe, is gekozen om het salaris en de motivatie van uw werknemers een boost te geven. Ze wordt aangeboden in de vorm van consumptiecheques en rechtstreeks op de Edenred-kaart van uw werknemers geladen.

Uw paritair comité voorziet in maximum € 175 aan consumptiecheques voor iedere werknemer in uw sector.

Het exacte bedrag aan cheques is afhankelijk van de prestaties geleverd gedurende de referteperiode lopende van 1/7/2020 tot 30/6/2021. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de arbeidsdagen, de wettelijke vakantiedagen en de schorsingen waarvoor loon wordt betaald. Uitzonderlijk worden dit jaar de werkloosheidsdagen “Corona” gelijkgesteld voor de cheques.

Deze premie is geldig tot 31.12.2022. Bovendien is ze 100% aftrekbaar en vrijgesteld in de personenbelasting (bijzondere werkgeversbijdrage van 16,5% als bijdrage aan de financiering van de sociale zekerheid).

Elektronische consumptiecheques bestellen

U hoeft helemaal niets te doen! Wij plaatsen de bestelling voor u bij onze partner Edenred. U hoeft alleen maar de factuur te betalen zodra u die ontvangt. Gelieve de betaling uit te voeren voor 31/12/2021 !

De ‘vraag tot betaling’ voor uw aandeel in de cheques komt per brief of mail

(kan in uw spammail terecht komen) van Edenred.

In bijlage treft u  een overzicht van de werknemers die recht hebben op cheques. Per werknemer wordt het totale  bedrag vermeld. 

!!  Indien de consumptiecheques niet worden uitgereikt uiterlijk op 31/12/2021, heeft de werknemer recht op een netto loonpremie (die de coronapremie vervangt) ten laste van de werkgever. Deze netto loonpremie is gelijk aan het nettobedrag van de consumptiecheques waarbij alle fiscale en parafiscale lasten door de werkgever worden gedragen  !!

 

Alle verdere vragen over de betaling en levering moet u richten tot Edenred:

www.edenred.be of 02/678.29.00

Ook uw werknemers worden op de hoogte gebracht van de toekenning van de cheques.

 

Met Vriendelijke Groet,

Sociaal Fonds Parken en Tuinen, Zuidstationstraat 30 – 9000 Gent

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.